måndag, mars 06, 2006

Dead of Night session tre (The Checkley Mausoleum)

Efter två misslyckade försök, dels at få tag på Insp Harrigan för att berätta om fyndet vid Checkleyhuset. Samt att komma in på M.U bibliotek efter stängningstid så återvände våra vänner till Riverside för att avrunda kvällen.
Bill kännde sig dålig och misstänkte kanske att det var fisksoppan som låg bakom, där av gjorde han en tidig kväll, och av Dr Bloom syndes inte ett spår, det var inte förens morgonen därpå som potieren informerade om att doktorn rulltat in sent om natten stinkande whiskey.
Så den dagen låg två av vännerna utslagna på sina hotellrumm.
De andra dvs Gil, Ibrahim och Harry (eller Harold som han egentligen heter) gav sig av tidigt för att försöka få en träff med den gode Harrigan på stationen. Det visade sig dock att något besynnerligt hade inträffat under natten på Christ Church Cemetary. En grav, nyligen jordsatt grävts upp och kistan vandaliserats. En nyhet som både kunde läsas om i tidningen, och något som reseptionisten på stationen informerade om, detta eftersom att Harrigan satts på fallet och nu befann sig vid brottsplatsen.

Något som slog alla när de väl kom fram var att kyrkogården i Arkham var betydligt större än vad de hade föreställt sig, men med närmare eftertanke så var det ju ändå just, kyrkogården i Arkham...

Efter en stunds vandrande bland gravstenar och mausoleum så hittade de tillslut Harrigan, han stod böjd över graven med ett bekymrat anlete, men så fort han fick syn på vilka som kom så sken han upp i sitt sedvanliga smil.
Dock var inte brottsplatsen någon vacker syn. Precis som tidningen skrivit så var graven uppgrävd, men inte nog med det. Harrigan förklarade även att någon eller något hade även tagit sig en mumsbit av den nyligen avlidne, han hade aldrig hört talas om dess like, och ingen annan för den delen.
Och när de berättade för Inspektören om fyndet och de hemliga rummet i huset tycktes han besvärad, inte konstigt med allt som pågick.
Genast gav han sig av mot huset och lämnade sina två patrulerande konstaplar att fortsätta undersökningen på kyrkogården. I förbifarten så nämde han dock att Checkleyfamiljens mausoleum låg i närheten, ifall dom skulle vara intreserade av att ta en titt, med tanke på deras undersökningar...

Mausoleumet var en gammal stenbyggnad omgärdad av en övervuxen rabatt i den östra delen av kyrkogården, alldeles i närheten av det lilla skogspartiet och den östra ytterstaketet.
Av en slump så lyckades Gil få syn på något som troligen inte hörde hemma på platsen. I rabatten runt byggnaden såg han spår av ett par små nakna fötter och när han undersökte mausoleumet närmare så såg han att hänglåset som förseglade dörren var uppbruten. Försiktigt så öppnade han dörren, där inne såg de fem kistor, tre småkistor och två stycken för vuxna, var av en av dessa låg halft öppen. Det var Jasons Checkleys kista, Gil riktade sin oljelykta för att få en bättre titt, där i låg Jason Checkleys livlösa kropp, men det var någonting som saknades, någon hade tagit Mr Checkleys högra hand...

En bit därifrån står en ensam man och betraktar sällskapet, i sin hand håller han något innlindat i ett tygstycke, han iaktar dom ett tag innan han väder sig om och försvinner in i staden.

3 kommentarer:

Johan sa...

Inte att förglömma Harrys och Ibs excellenta offer av skor i finnandet av blått tygstycke samt bevis på att något tagit sig in (eller ut) från kyrkogården.

Marcus sa...

Precis! Inte att förglömma...

Joakim sa...

Jag kan också skicka spam.
SPAM SPAM SPAM