tisdag, februari 14, 2006

Dead of NIght, Session 1(en kort resumé)

Mr Gil McCrindle och hans två nya lojala vänner Mr Bridges och läkarstudenten mr Bloom åker till Arkham för att hjälpa till i en lite anorlunda utredning, finansierat av advokatbyrån E.E Satlonstal.

För drygt en vecka sedan avled en man vid namn Jason Checkley, sista personen i släkten Checkley. Två år tidigare så sålde mr Checkley sin fastighet till en lokal byggfirma som bara ett par dagar efter hans död påbörjade en rivning av huset. En dag in i arbetet så påträffades något väldigt underligt. Inmurad i en tidigare okänd del av källaren hittades ett ca 15-20 år gammalt skelett, och av polisens undersökningar gissar man att skelletet tillhörde en äldre kvinna, och av kläder och smycken som också var begravd med den avlidne, troligen en svart kvinna.
Inte nog med detta, en viss Mr Crossman, artagare och nära vänn med Mr Ceckley misstänker att det ska förmodligen finnas mer tillgångar att finna, eftersom han vet att Jason var en välbergad man och att familjen som sådan var kända som en familj med tillgångar. Det var även han som bad advokatfirman att titta närmre på vad som egentligen hade hänt med alla pengar, och att försöka gräva djupare i det mysteriet som uppdagades i och med fyndet av källarskelettet.

Gil, Mr Bridges och Mr Bloom besökte även polisstationen för att tala med utredaren av fallet, i detta fall den unge Insp Harrigan. Han visade även upp de föremål som påträffats i den inmurade källargraven. Ett halsband gjort på kycklingben samt ett armband i silver med en sten, målad som ett öga med tre iris.
Något som Mr Bridges misstänker vara voodoosmycken.
Mr Bridges som från början är ifrån New Orleans och har under tiden han levde där påträffat något liknande, vid något tillfälla han inte riktigt minns.

Men våra hjältar verkar inte vara dom enda som snokar runt i fallet. Insp Harrigan berättade även om en mysterisk man som kom till polistationen strax innan dom anlände. En mörkyad man som presenterade sig som Dr Marquis av New Orleans och hävdade att han var arvtagare och nu ägare av de smycken som hittats i källaren. Men eftersom han inte hade något bevis på att så var fallet så avfärdade Harrigan den mystiske Dr Marquis, som senare stormade isket ut från stationen.
Harrigan tyckte att det vore bäst ifall dom höll ett vakande öga angående detta i deras utredning, då han var osäker på den mystiske doktorns avsikter och innblandning i det hela.

Inga kommentarer: