måndag, februari 27, 2006

Dead of Night, Session två (Ett hål i marken)

Efter att våra vänner besökt polisen återvände Gil till hotellet för att vila upp sig lite, medans mr Bridges åkte till M.U för att gräva bland böckerna på deras välkända bibotek. Där kunde det bekräftas att halsbandet som Insp Harrigan visat, precis som Bill hade mistänkt, tillhöra voodookulturen. Det fanns även en bild på en svart kvinna som bar smycket, en kvinna som tydligen hade försvunnit för ca 30år sedan i New Orleans...Kunde detta vara samma kvinna som påträffats i källaren?
På hotellet så väntade de nyanlända Ibrahim och Harry. Efter att Bill kommit tillbaka från universitetsbibloteket så åts det en fin middag på en av Arkhams mer välkända fiskrestauranger. Där beslutade dom att det kanske var dags att kolla in resterna av huset och kolla ifall det fanns några ledtrådar som polisen missat.
Sagt och gjort, en taxiresa från restaurangen senare befann dom sig vid Jason Checkleys forna residens, eller snarare vad som fanns kvar av den. I detta fall en massa bråte och en källargrund.
Med oljelyktor sökte dom igenom källargrunden utan att finna något som stack ut, men när de nästan gett upp så snubblade mr Bridges på någgot underligt. Några meter ifrån husgrunden, på motsatt sida från där kroppen påträffades så var han nära att falla ner i ett hål. Det såg precis ut som att någon grävt sig ut ifrån grunden, en smal tunnel ledden ner i marken och krökte sig in mot huset. Gil fattade oljelyktan och krälade modigt ner. Där nere fann han något underligt....ett hemligt rum. Ingen vacker syn, rummet stank av kadaver, avföring och mögel. På golvet fanns resterna av ett målat tecken som med tiden tycks ha suddats ut. Väggarn var täckta med rivmärken och här och där kunde man finna nagelresterna av det/den som hade klöst.
Vad hade Mr Checkley gömt nere i källaren egentligen? Vad var det för ytterligare hemligheter han tog med sig ner i graven? Och framförallt, vad var det för något som hade lyckats gräva sig ut från sitt fångenskap?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kolla även in:

http://arkhamadvertiser.blogdog.se